Makaleler

  • 23

    Oca
    2013

    Arınma Programıyla Form Kazanın

    ASİTTEN ARINARAK FORM KAZANIN
     
    Çekici ve fit bir beden için asit baz dengesi sağlanmalıdır
     
    Güzel bir cilt, biçimli ve sıkı bir basen, düz bir karın... Hemen hemen bütün kadınlar tarafından arzu edilir. Ancak hayal ve gerçek çoğu zaman birbiriyle örtüşmez. Çünkü arzu edilen beden genelde inatçı bir yağ tabakasının altına gizlenmiştir.
     
    Radikal diyetler ve ekstrem sporlar artık güzel bir beden için fazla etki göstermiyorlar. Her zayıflama programından sonra, öncekinden daha fazla kilo teraziye taşınıyor. Beslenme uzmanı Roland Jentschura sadece fazla kalorinin değil, vücudun giderek asidoza girmesinin de formu bozduğunu söylüyor. Ancak bu durum ne yazık ki pek çok kişi için onuncu diyet ve X egzersiz planı formu iyileştiremediği zaman anlaşılır olmaktadır.
     
    Şişmanlatıcılar
     
    Jentschura “Kalorilerin ve asitlerin ortak bir yönü vardır – her ikisi de şişmanlatır ve hasta eder” diyor. Fazla kilo, figür bozuklukları ve selülite karşı savaşta tek taraflı diyetler ve egzersiz çabaları o yüzden sadece sınırlı etki gösterir. Çünkü pek çoğumuzun bilmediği şey şudur ki, yağ depolarında sadece kalori değil, aşırı asit ve zehir de depolanmaktadır. Zararlı maddeler burada, minerallere, yağ ve suya bağlı bir şekilde saklanır.
     
    Forma girmek için alkali bir beden
     
    Artıklar sadece diyet veya spor ile atılamayacağından, arınma daha fazla kişi için ideal vücuda giden kesin adım olmaktadır. Kilo vermek için her ne kadar yağ yakımı büyük rol oynasa da, özellikle vücudun sıkılaşması ve forma girmesi için arınma vazgeçilmezdir.
     
    Dr. Jentschura çekicilik ve sağlığın önemli ölçüde dengeli bir asit-baz dengesine bağlı olduğunu belirtiyor. Kanımız sadece alkali bir ortamda (pH 7,35 ile 7,45 arasında) en iyi şekilde akabilir ve hayati fonksiyonları yerine getirebilir. Diğer tüm organlar ve fonksiyonlar da pH değerine bağımlıdır. Günümüzde yanlış beslenme, yanlış yaşam tarzı alışkanlıkları, çevresel etkiler ve stres kaynaklı aşırı asit ve zehirli maddelerin oluşması nedeniyle asit baz dengesi tehlikededir. Zararlı maddelerin nötrleştirilmesi için organizma, deri, saç ve tırnakların minerallerine yönelmektedir. Aynı zamanda vasküler duvar, eklemler ve kemiklerin minerallerine de. Bu alkali minerallerin asitin nötrleştirilmesi için kullanımı kilo vermemizi engellemekle kalmayıp sağlığımızı da olumsuz etkiler.
     
    Kısacası bugün sadece aşırı kalori değil, asidoz da formu bozmaktadır. Bu durum yağların depolanmasının yanı sıra asit ve zehirlerin de depolanmasından kaynaklanmaktadır. O yüzden ideal figüre ve kıskanılacak dış görünüme sadece asit baz dengesini yeniden sağlayacak bir arınma programıyla ulaşılır. Kapsamlı bir arınma programıyla cildin ve bağdokunun rejenerasyonu ve sıkılaşması sağlanır.
     
    Kaynak: Active Woman Januar/Februar 2013
     
    Arınma Programının detayları için:

    Arınma Kitabı
     
    Yazarlar: Dr. Yaşar Yılmaz, Eylem Yılmaz
    Yayınevi: Hayykitap 
    Birinci baskı: Haziran 2012
    Sayfa sayısı: 256


    « Tüm Makaleler